Abonati

vineri, 9 aprilie 2010

Dezgust...


La Baile Herculane, am fost 3 ani la rand, in taberele studentesti, iarna... Vremea nu a fost extraordinara, tot timpul a fost innorat si aer umed...Prin urmare, nu mi-am facut o impresie stralucita despre statiune, care si asa e foarte pustie...
Hotelurile de 2 stele (...asa se spune..in realitate eu nu le-as da nici o jumatate de stea ) sunt intr-o stare jalnica: igrasie in camere, mobila veche care sta sa cada... mochete nespalate de veacuri, intunecate si patate...saltele la fel de "curate" si pături roase de molii care mustesc de praf...o simplă plimbare de la usă spre balcon te face să te simti ca in Sahara, cand bate vantul :P... Baia arata ingrozitor...bucati sparte de gresie si faiantă, rugina, calcar, sistem de aerisire inexistent...
Sistemul de iluminare lipseste cu desavarsire...Functioneaza doar veioza de pe asa-zisa noptiera si in cel mai bun caz, functioneaza si cealalta veioza..asta daca ai norocul sa gasesti o camera cu mai multe prize in stare de functionare...
Daca ai proasta inspiratie sa te duci iarna acolo (asa ca mine) sa te asiguri ca ai destule haine groase!...pentru ca incalzirea e "beton"...mai mult de 15 grade nu o sa fie niciodata decat daca te hotarasti sa iei cu tine inca 8 prieteni si sa stati toti intr-o camera de 2 persoane... Poti inspira aerul curat de afara prin crapaturile ferestrelor...Un resou e total interzis ca modalitate suplimentara de a ridica temperatura cu vreo 2 grade...Eu am ignorat acest avertisment si m-am trezit ca mi s-a topit priza...iar cordonul resoului s-a intins ca o guma de mestecat cand am incercat sa-l decuplez de la sursa de tensiune..Nu de alta, dar ma temeam sa nu provoc vreun incendiu !
Te sfatuiesc sa folosesti casa scarilor pentru ca exista o probabilitate de 80% sa ramai blocat in lift. Poti sa tragi un pui de somn pana sesizeaza cineva incidentul... Personalul de la restaurant e, intr-adevar, magnific... Daca ai comandat cumva ciorba, fii foarte atent cand ti se serveste ca sa nu te alegi cu un polonic pe pantaloni...("ma grabesc fato, crezi ca numai tu esti aici?" vine rapid replica)... Nu e nevoie sa mentionez ca pana ti se ia comanda dureaza cam 35 de minute, pana ti se aduce (ce-i drept, cam incompleta sau "putin" modificata pe "traseu")..cam 40 de minute si pana ti se face nota de plata (dupa ce ai terminat de mancat) ...inca 20 de minute... Din meniul extrem de diversificat lipsesc cam 50 % din produse... Pe langa toate acestea, te poti trezi in ajun de Craciun (asa cum s-a intamplat in 2007) ca personalul de la restaurant sa faca greva, pentru ca nu le sunt platite salariile...Asta inseamna ca nu ti se mai da de mancare...Dar ti se spune destul de tarziu, in asa fel incat sa nu mai gasesti nici un magazin deschis...
Deh.. nu zic ca situatia e la fel peste tot...sunt pensiuni (prin definitie: private) care probabil ca isi respecta clientii...

2 comentarii:

  1. Deh...daca nu te-ai folosit de internet pentru a gasi ceva placut...;) Nu mai este ca pe vremuri sa te duci la "ghici"...acum poti vedea cum arata pensiunea sau hotelul, camera in care vei sta, baia pe care o vei folosi si multe altele...eu am fost de vreo 5 ori in ultimii 2 ani la Herculane si nu am avut probleme de acest gen...asta pentru ca am studiat pe net vreo 15-20 de pensiuni :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Radu, eu vorbesc de taberele studentesti... indeplinesti criteriile, esti ales... ai cazare gratis o saptamana la un hotel anume, intr-o statiune anume. Totul e stabilit dinainte!
    Vorba aia: "Calul de capatat nu se cauta in gura"...
    N-am putut sa nu fac niste observatii... Chiar daca saptamana aia e gratis, macar sa nu semene a bataie de joc.

    RăspundețiȘtergere